PRESS – HNK Šibenik

PRESS

HNK ŠIBENIK PRESS CENTAR

Poštovani predstavnici medija,
U cilju uspostavljanja jednostavnije i bolje suradnje, obraćamo Vam se s službenim procedurama koje će nam olakšati rad, te uspostaviti profesionalnu razinu i djeljenja informacija vezano za HNK Šibenik.

[COVID-19 INFORMACIJE I OBAVIJESTI]

Uslijed izvanredne situacije nastale pandemijom COVID-19, godišnje akreditacije za sezonu 2020/21 neće se izdavati sve do popuštanja mjera. Naime, zbog poštivanja strogih mjera izdanih od strane HNS-a, HZJZ i CZ – broj predstavnika medija strogo je ograničen za svaku utakmicu te će se svaki medij morati akreditirati za jednokratne akreditacije putem jednostavne forme.

Molimo Vas, imajte na umu na strogo ograničen broj predstavnika medija kao i fotografa. Prednost pri akreditiranju imati će predstavnici medija koji su HNK Šibenik redovito pratili tijekom cijele prošle sezone. Ulaz za novinare biti će otvoren max. 45 minuta prije početka utakmice te će biti omogućeno korištenje PRESS lože, ali ne i uzimanje izjava poslije utakmice.

PRESS PROCEDURE

Kontaktiranje medija s djelatnicima Kluba, naročito sportski segment (treneri, igrači, sportski djelatnici).

Od opće je važnosti da bilo koji medijski upit ili zahtjev prema bilo kojem djelatniku Kluba, naročito sportskom djelu, mora biti upućen u pisanom obliku na [email protected] prema dolje navedenim procedurama, s obzirom na to da djelatnici Kluba, uključivo trenere i igrače, za kontaktiranje s medijima i davanje izjava moraju imati odobrenje Kluba.

Konferencija za medije uoči utakmica

Prema trenutnim preporukama Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, press konferencije neće se održavati do daljnjega.

Kada i ako dođe do promjena preporuka, predstavnicima medijima bit će upućen poziv za press konferenciju.

Dodatne zahtjeve, primjerice:

 • izjava članova Uprave kluba ili upravljačkih tijela, stručnog stožera ili igrača prve momčadi ili nogometne škole HNK Šibenik možete poslati na [email protected]

Intervju s trenerom, igračem ili  članom Kluba

Ako želite napraviti intervju s trenerom, igračem ili nekim drugim članom Kluba, potrebno je poslati e-mail na [email protected] barem tri(3) dana ranije, s konkretnim prijedlogom koji sadržava ime redakcije, informaciju o formi intervjua i ciljanoj temi, nakon čega ćete dobiti e-mail s potvrdom detalja ili poziv od strane marketinškog odjela.

Izjava trenera, igrača ili nekog drugog člana Kluba

Ako se radi o kratkom formatu gdje želite samo izjavu od trenera, igrača ili nekog drugog člana Kluba, konkretan upit potrebno je uputiti i u ovom slučaju pisano, barem 24 sata ranije na e-mail [email protected].

NAPOMENA: U vrijeme pandemije i/ili epidemije izjave se snimaju isključivo poštujući sve epidemiološke omjere: Držanje socijalne distance, maska i zaštićena tehnička oprema!

Press lista / Mailing lista

U slučaju da želite primati obavijesti o svim medijskim aktivnostima HNK Šibenik, molimo vas da pošaljete mail na [email protected] kako bi vas dodali na našu mailing listu. Ukoliko određeni predstavnici medija ne žele više biti na press listi i primati novosti HNK Šibenik, trebaju to javiti na gore navedenu adresu.

Snimanje foto i video sadržaja s treninga

Ako želite snimati foto ili video sadržaj na treningu, potrebno je poslati e-mail na [email protected] barem tri(3) dana ranije, s konkretnim prijedlogom koji sadržava ime redakcije i informaciju o snimanju, nakon čega ćete dobiti e-mail s potvrdom detalja.

NAPOMENA: Prilikom snimanja foto i video sadržaja s treninga potrebno je pridržavati se svih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su na snazi u trenutku snimanja.

AKREDITACIJE ZA DOMAĆE UTAKMICE HNK ŠIBENIK

Zahtjev za jednokratnom novinarskom akreditacijom

Predstavnici medija koji traže jednokratnu akreditacije trebaju poštivati sljedeću proceduru:

   • Redakcija,
   • Ime i prezime,
   • Vrsta akreditacije (foto ili press)
   • E – mail adresa, mobitel
 • Nakon što dobijete e-mail s potvrdom da je akreditacija(narukvica) odobrena, istu možete preuzeti na dan utakmice od trenutka otvaranja Zapadne tribine (Ulaz 2) uz predočenje osobnog dokumenta i mjerenja temperature.
 • Upiti zaprimljeni na dan utakmice, neće se uzimati u obzir.

VAŽNO!

Svi zahtjevi koje zaprimimo nakon navedenih rokova, neće biti uzeti u obzir niti odobreni. Bez iznimke, neovisno o vrsti medija. 

Ovim putem želimo istaknuti da poslani zahtjev ne garantira dobivanje akreditacije za utakmicu HNK Šibenik na stadionu Šubićevac.

Akreditiranje NEĆE biti moguće neposredno prije utakmice, iz tog razloga molimo poštivanje akreditacijskih rokova i pravilnika.

PRAVILA PONAŠANJA ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA NA UTAKMICAMA HNK ŠIBENIK

Molimo sve predstavnike medija s akreditacijom za press i foto koji utakmicu prate iz press lože / terena da se ponašaju u skladu s ovim pravilima:

 • Za vrijeme trajanja utakmice obavezan je boravak u press loži i press centru bez izlaska na druge tribine.
 • Za vrijeme trajanja utakmice zabranjeno je stajanje u prolazu između press i VIP lože.
 • Dopušteno je snimanje iz press lože do 1 minute prije početka utakmice te između dva poluvremena do 1 minute prije početka drugog poluvremena.
 • Svi novinari ulaze na Zapad (Ulaz 2) ulaz gdje će dobiti privremenu akreditaciju ako su poslali zahtjev i isti im je odobren.
 • Svi fotoreporteri ulaze na Zapad (Ulaz 2) gdje će dobiti privremenu akreditaciju ako su poslali zahtjev i isti im je odobren.
 • Svi fotoreporteri ulaze na Zapad (Ulaz 2) gdje će dobiti marker se potpisati da su isti preuzeli.
 • Marker je obavezno vratiti po svršetku utakmice u press centar.
 • Tijekom utakmice fotoreporteri se ne smiju kretati umjetnim travnjakom uz istočnu i zapadnu tribinu, nego isključivo iza golova. Iza golova nalazi se zona za fotoreportere, a izmjena strana dopuštena je na poluvremenu utakmice.
 • Izjave po svršetku utakmice snimaju se na za to predviđenom mjestu, ispred sponzorskog bannera kod Upravne zgrade na za to predviđenom mjestu (MIX ZONA)
 • U press loži zabranjeno je pušenje te konzumiranje hrane.

 

DRESS CODE – Press loža

U Press loži obavezan je poslovni dress code.

PRIKLADNO: Odijelo, košulja, polo majica, duge hlače, cipele (tenisice).

NEPRIKLADNO: Majica bez rukava, poderane traperice, kratke sportske hlače, japanke i sandale.

Prikladnim odijevanjem iskazujete poštovanje ostalim uzvanicima i samoj prigodi.

 

Zahvaljujemo vam na razumijevanju!

HNK Šibenik

 

HNK Šibenik 2019.