ayc

ADRIA YOUTH CUP

Od 27. do 29. rujna, povodom proslave Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, na pomoćnom terenu stadiona Šubićevac održat će se turnir pod nazivom Adria Youth Cup. Ovaj prestižni turnir okupit će preko 200 djece koja će se natjecati u muškoj i ženskoj kategoriji, pružajući im priliku da pokažu svoje nogometno umijeće i možda ostvare prve korake prema velikim nogometnim uspjesima.

 

U muškom dijelu turnira sudjelovat će domaćin Šibenik te ekipe poput Dinama, Rijeke, Lokomotive, Gorice, Istre, Osijeka i Olimpije. Ekipe su podijeljene u dvije skupine:

 

Grupa A: Šibenik, Rijeka, Gorica, Lokomotiva

Grupa B: Dinamo, Osijek, Olimpija, Istra

 

Dječaci će se natjecati u kategoriji do 12 godina (U12), dok će u ženskoj konkurenciji djevojčice nastupiti u kategoriji do 16 godina (U16), gdje će sudjelovati četiri momčadi.

Nadamo se da će Adria Youth Cup biti prekretnica za mnoge od ovih mladih sportaša, koji sanjaju o velikim nogometnim karijerama. Tko zna, možda će upravo na ovom turniru isplivati buduće zvijezde hrvatskog i europskog nogometa, kao što su neki od sadašnjih velikana započeli svoj put na sličnim omladinskim turnirima.

 

Turnir službeno započinje u subotu, 28. rujna, dok će se svi sudionici dan ranije, u petak, okupiti na zajedničkom gledanju utakmice između Šibenika i Istre. Završne utakmice i službeno zatvaranje turnira održat će se u nedjelju, 29. rujna.

 

Točna satnica turnira bit će objavljena u narednim danima, a posjetitelji će imati priliku uživati i u fan kutku s hranom i pićem. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Šubićevcu i uveličaju ovaj prekrasan sportski događaj, koji slavi mladost, talent i sport, kao zalog za budućnost.

OSTALE OBJAVE

1. NL

Standings provided by Sofascore