gak

Završene mini pripreme!

Nogometaši Šibenika završili su mini pripreme za nadolazeću HNL sezonu.

Narančasti su boravili na području Austrije, Slovenije, Mađarske i Zagreba, a u sklopu priprema odigrali su dva pripremna susreta.

GAK Grazer – Šibenik 3:1 ( 1:1 )

Prvi susret na rasporedu je bio 17.srpnja protiv GAK-a, novog austrijskog bundesligaša.

Već u drugoj minuti zbog ozljede igru je napustio Iker Pozo.

Šesta minuta donijela je vodstvo domaćina nakon akcije po desnoj strani, najspretniji u šesnaestercu bio je Satin.

U 26.minuti solo prodor Brajkovića, sjurio se u šesnaesterac Austrijanaca, nanizao trojicu igrača no njegov udarac brani Kirchmayr.

Nastavak poluvremena nije donio veća uzbuđenja na terenu, izuzev pokušaja Božića za Narančaste te Cheukoua za domaćine no njihovi udarci samo su zagrijali dlanove vratara.

45′ Nakon kornera, najviši u skoku je Stefan Perić koji pogađa glavom za 1:1.

Nastavak poluvremena donio je nešto ofanzivniju igru s obje strane, u 60.minuti trener Carević zamijenio je gotovo cijelu ekipu te dao priliku mlađim igračima.

74′ Nogometaši GAK-a presjekli su loptu na sredini terena te iz tranzcije stvorili višak na terenu i došli do novog vodstva, strijelac Zaizen.

75′ Primljeni pogodak poljuljao je mladu momčad Narančastih te slijedi novi pogodak,  pogodio je Lichtenberger za konačnih 3:1.

Preostale dane do novog susreta (20.srpnja) nogometaši Šibenika proveli su na području Slovenije i Zagreba.

Ovim putem zahvaljujemo se ŽNK Tabor Maribor, HNK Gorica te NK Lokomotiva Zagreb na ustupljenim terenima tijekom priprema.

ZTE – ŠIBENIK 1:2 (0:1)

Subota (20.srpnja) donijela je novi pripremni dvoboj, protivnik Zalaegerszeg.

Susret je započeo od 18h na ZTE Areni.

Od prve minute Narančasti su odlučno krenuli u dvoboj te već u trećoj minuti na ubačaj Zute glavom prijeti Laća te pogađa vratnicu.

Puno trke i agresivnosti no bez konkretnih šansi, sve do 20.minute kada s 10-ak metara domaćini prijete preko Denesa, no njegov silovit udarac odličnom intervencijom zaustavlja Đaković.

28′ Udarac Csonke završava u bloku šibenske obrane.

43′ Presing Narančastih natjerao je na grešku obranu ZTE-a, lopta dolazi do Ivana Božića koji zaobilazi vratara Gundel-Takacsa te pogađa za šibensko vodstvo u Mađarskoj.

S rezultatom 0:1 otišlo se na predah.

U nastavku dvoboja Narančasti su u 55.minuti zaprijetili preko Torresa no njegov udarac odlazi pored vrata.

76′ Nemeth pogađa za izjednačenje ZTE-a, nakon gužve u šesnaestercu.

77′ Dvojbena situacija u šesnaestercu domaćina, kontra nakon kombinacije Delić-Torres, u kaznenom prostoru srušen je Torres no sudac odmahuje rukom.

78′ Momčad Marija Carevića nije puno žalila za tom prilikom, na odbijenu loptu u šesnaestercu natrčao je mladi Lovre Kulušić koji silovito od prečku pogađa za konačnih 2:1.

Pobjedom 2:1 nad mađarskim prvoligašem, Narančasti su zaključili mini pripreme.

Hvala domaćinu na gostoprimstvu te sretno u nastavku prvenstva.

Posljednju provjeru, odnosno generalku pred početak prvoligaške sezone, Šibenik će imati 27.srpnja kada u subotu na Šubićevac stiže BiH prvoligaš, GOŠK Gabela.

OSTALE OBJAVE

1. NL

Standings provided by Sofascore