Select Page

S ponosom predstavljamo FEAL, novog sponzora našeg kluba u sezoni 2022./2023.

Tvrtka FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega je prvi, a i najveći proizvođač aluminijskih profila na BiH tržištu. FEAL je osnovan prije više od 40 godina, sada već davne 1976.godine.Od 2000. godine je u potpunosti u privatnom vlasništvu.

Ova tvrtka je specijalizirana za projektiranje aluminijskih sustava i daljnju preradu aluminija od same ideje do finalnog proizvoda.

Neke od brojki koje pobliže opisuju FEAL su: 700 zaposlenih, 1.500 kooperanata, 88.000 tona proizvodnog kapaciteta godišnje, 7 preša, 45 sistema, 10.000 različitih profila, 20.000 tona bojenih profila godišnje i 14.000 tona eloksiranih profila godišnje.

Proizvodna djelatnost FEAL-a je podijeljena u dva ključna segmenta, a to su: sistemi za graditeljstvo i industrijski profili.

Sistemi za graditeljstvo čine poseban dio ponude ove tvrtke po kojem je FEAL prepoznatljiv na širem tržištu. Posebno naglašavaju da sustavi razvijeni u FEAL-u svoju primjenu mogu naći u različitim izvedbama modernog graditeljstva.

U okviru svog poslovanja u segmentu industrijskih profila FEAL je fokusiran na oblasti automobilske, kamionske te željezničke industrije, brodogradnje, proizvodnju profila za modularne sisteme, proizvodnju namještaja, proizvodnju profila za fotonaponske panele itd. Iz segmenta industrijskih profila važno je posebno istaknuti i barijere za zaštitu od buke (bukobrane) postavljene neposredno uz cestovne i željezničke prometnice.

U FEAL-u posebno s ponosom naglašavaju kontinuirano ulaganje u proširenje proizvodnih kapaciteta. Dio te strategije je i izgradnja proizvodnog pogona u Karlovcu s prešom od 18 MN, pogonom za elektrostatsko bojenje, linija za spajanje profila s prekinutim termičkim mostom, CNC strojevi i skladište profila.

Osim toga, FEAL je u Dugopolju pokraj Splita izgradio moderan prodajno-skladišni prostor koji olakšava poslovanje njihovim kupcima iz Dalmacije.

FEAL osim u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj posluje i u Austriji, Njemačkoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Zadovoljstvo nam je započeti još jednu uspješnu suradnju!