PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: ODLUKA UPRAVE POVEZANA SA SIGURNOSNIM ASPEKTOM UTAKMICE 9. KOLA SUPERSPORT HNL: HNK ŠIBENIK – HNK HAJDUK – HNK Šibenik

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: ODLUKA UPRAVE POVEZANA SA SIGURNOSNIM ASPEKTOM UTAKMICE 9. KOLA SUPERSPORT HNL: HNK ŠIBENIK – HNK HAJDUK

08/09/2022

Ovog petka (09.rujna 2022.) od 20:00 sati na stadionu Šubićevac odigrat će se 9.kolo SuperSport HNL u kojem će snage odmjeriti momčadi HNK Šibenik i HNK Hajduk

 

Stožer Ravnateljstva policije za osiguranje nogometnih utakmica donijelo je odluku kojom se navedena utakmica uzevši u obzir iskustva iz prethodnih utakmica ova dva kluba proglašava utakmicom visokog sigurnosnog rizika.

 

HNK Šibenik kao organizator predmetne utakmice dužan je poduzeti sve moguće sigurnosne mjere kako bi se izbjegli neredi navijača, te sukob konfrontirajućih navijačkih skupina što bi moglo izravno utjecati na sigurnost ostalih navijača, gledatelja i sudionika nogometne utakmice.

 

S obzirom da stadion Šubićevac ima samo dvije tribine, uprava kluba donijela je mjere radi razdvajanja navijačkih skupina na što nas obvezuju Zakon o javnom okupljanju, Pravilnik o zaštiti sigurnosti Protokol o sigurnosti na utakmicama visokog rizika. Sukladno Protokolu o sigurnosti HNK Šibenik i HNK Hajduk su dogovorili raspodjelu ulaznica, te je gostujućem klubu pripala cijela istočna tribina što iznosi 17% (638) ukupnog kapaciteta, o čemu je sklopljen ugovor između dva kluba.

 

Odluka je donesena nakon ozbiljnog razmatranja ovog sigurnosno zahtjevnog nogometnog događaja, potencijalnih rizika te mogućnosti ugrožavanja sigurnosti svih sudionika nogometne utakmice.

 

Još jednom naglašavamo kako je HNK Šibenik organizator javne priredbe i na njemu je najveća odgovornost i u tom smislu činimo sve kako bi se spriječio sukob dviju konfrontirajućih navijačkih skupina.

 

Ovim javnim priopćenjem želimo naglasiti kako nam je sigurnost svih koji će nazočiti ovoj utakmici na prvom mjestu, kako gostujućih tako i domaćih navijača i istaknuti činjenicu kako sm ogostujućim navijačima omogućili kupnju tri puta više ulaznica nego što je propisano i na taj način demantirati navode koji su se pojavili u javnom prostoru kako se radi o diskriminaciji na regionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

 

 

S nestrpljenjem očekujemo trenutak u kojem će se navijačke strasti smiriti do te razine da neće biti potrebe za poduzimanjem mjera sigurnosti ove vrste.

 

HNK Šibenik s.d.d.

HNK Šibenik 2019.