Podjela bodova u Osijeku i veliki povratak Burguia! – HNK Šibenik

Podjela bodova u Osijeku i veliki povratak Burguia!

04/09/2022

Osmo kolo SuperSport HNL-a za Narančaste je završilo remijem u gostima. Peti je to remi u dosadašnjem dijelu prvenstva za Narančaste. Također, za Šibenčane je ovo prvi osvojeni bod protiv Osijeka nakon punih 11 godina.

Evo što je trener Čanadi prokomentirao nakon utakmice: ” Prvih 20 minuta nismo mogli naći rješenje, nismo bili dovoljno hrabri, u drugom poluvremenu smo bili mnogo efektivniji kada smo okrenuli sistem ma romb gdje smo postali stabilniji, ekipa je tada pokazala karakter, mentalitet i nisu se predali do samog kraja.”

Zvijezda jučerašnjeg susreta i najbolji igrač utakmice definitivno je bio Jorge Franco Alviz Burgui, koji je svojim fantastičnim golom u 78. minuti, srušio tradiciju “bez bodova protiv Osijeka” kako je bilo u proteklih 11 godina. Bile su to prve minute za Burguia nakon više od godinu i pol koje je proveo van terena zbog ozljede.

“Danas je veoma sretan dan za mene. Nakon godinu i šest mjeseci ozljede, vratio sam se na teren . Želim zahvaliti klubu na svemu što čini za mene, treneru, fizioterapeutima i mojim suigračima. Uzeli smo bod na teškom gostovanju protiv odlične ekipe.” – riječi su Burguia nakon utakmice sa Osijekom.

OSIJEK- Stadion Gradski vrt.
Gledatelja 4000.
Sudac: Duje Strukan (Split)
Strijelci: 1:0 Kleinheisler (38.), 1:1 Burgui (78.).

HNK Šibenik 2019.