Select Page

Na posljednjoj utakmici HNL-a narančasti su gostovali na Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Utakmica je počela intenzivo od strane Lokomotive, Šibenik je u ranoj fazi utakmice primio dva gola koja kasnije nisu uspjeli nadoknaditi, stoga momci sa Šubićevca ostaju bez svojih bodova.

Obje ekipe počinju sa istom formacijom 4-2-3-1.

Lokomotiva u 6. minuti ima penal uslijed prekršaja koji je napravio Mesa nad Stojkovićem.
Kulenović zabija gol za 1:0. Već u 13. minuti uslijedila je jedna opasna akcija za Lokomotivu ali Đaković izlazi na loptu i ne dopušta udarac ka golu. Izuzetno aktivan napad Lokomotive na samom početku utakmice.
Lokomotiva dolazi do ubačaja sa desne strane u 29. minuti. Stojković izvodi loptu a Marić je dočekuje i zabija za vodstvo 2:0
Delić u 41. minuti zabija za prvi gol narančastih. Primio je loptu okrenut leđima ali se namjestio na svoju nogu te snažno i sigurno zabio gol te tako motivirao svoju ekipu na daljnju borbu.
Sudac pokazuje minutu nadoknade a momci potom idu na minute odmora.

Počinje drugo poluvrijeme, Lokomotiva u istom sastavu, a kod narančastih iz igre izlazi Šimunović a ulazi Kvesić.
Pretežno miran početak drugog poluvremena, u 64. minuti narančasti su imali priliku za drugi gol, na lopti je bio kapetan Ćurić sa 25. metara, snažno je pucao ali bezuspješno jer lopta odlazi malo pored gola.
U 67. minuti Ibrahim Aliyu dobija žuti karton. A u 73. i Vasilj
Ubačaj sa lijeve strane Sahitija za Delića u 77. minuti ali lopta ne pronalazi put ka golu.
Sudac pokazuje nadoknadu od 4. minute.
Utakmica završava rezultatom 2:1 za Lokomotivu.

Šibenik: Đaković, Mesa, Perić, Julardžija (od 70. Sahiti), Ćurić, Mina (od 70. Klopp), Vidović (od 82. Attys), Delić, Marin, Šimunović (od 46. Kvesić), Skorup (od 87. Asanović).
Lokomotiva: Turbaievskyi, Mersinaj, Salihu (od 61. Vasilj), Aliyu (od 90+3 Smakaj), Kačavenda (od 90+3 Krivak), Marić, Cokaj, Pivarić, Stojković (od 61. Miličević), Vranjković, Kulenović.

Službene osobe: 
Bebek Ivan (Rijeka) – sudac
Novosel Kristijan (Gat) – 1. pomoćni
Grofelnik Deni (Valpovo) – 2.pomoćni
Doljanin Stipe (Hrvace) – delegat
Vitković Miroslav (Vinkovci) – kontrolor suđenja
Turčin Martin (Tuhelj) – 4. sudac
Vidulin Marin (Kanfanar) – VAR
Pajić Luka (Rijeka) – AVAR