Select Page

U sklopu 34. kola. nogometaši Šibenika uzeli su bodove u pretposljednoj gostujućoj utakmici protiv Istre na Aldo Drosini. Dva gola narančastih u prvom poluvremenu bila su dovoljna za osiguranje pobjede.

Šibenik započinje u formaciji 4-2-3-1, dok Istra ide sa 3-4-3
Narančasti su nešto aktivniji i bolje otvaraju utakmicu, a Šimunović već u 7. minuti dobija žuti karton.
U 12. minuti Đaković se snašao i bacio na loptu te uspješno obranio pokušaj gola. Prva veća prilika Istre se odvija u 21. minuti kada Hujber puca ali još jednom siguran i brani izbliza Đaković.

Narančasti su poveli sa 1:0 u 26. minuti kada se odvila jedna lijepa akcija Grezde i Šimunovića za Delića, koji sa 5 metara zabija svoj deveti pogodak ove sezone (uz 9 asistencija).
Tri minute nakon ide opasan napad Istre, još jedna ozbiljna prilika ali ovaj put Šimunović odlično intervenira, skida loptu sa noge i spašava gol.
U 31. minuti Perera žuti karton, a u 45. je i Rovis “požutio”.
Rovis oštro ulijeće Grezdi u noge koji se nalazio u 16 metara, Šibenik ima penal koji uspješno i sigurno realizira Ćurić u 1. minuti sudačke nadoknade. Narančasti odlaze na poluvrijeme sa vodstvom 2:0

Počinje drugo poluvrijeme, Istra nešto aktivnija no bez pogodaka.
U 61. opasna prilika Grezde za 3:0 ali lopta pogađa vratnicu, rezultat ostaje isti.
Trener Računica je dobio žuti karton.
Ekipa Istre se nije predala pa smo tako u 73. minuti mogli vidjeti prodor Hujbera koji asistira Caseresu i on iz punog trka zabija gol te smanjuje vodstvo Šibenčana na 2:1
Marin u 75. minuti žuti karton, a u 80. i Asanović dobija svoj.
Pred kraj utakmice smo mogli vidjeti 2 uzastopne fenomenalne obrane Đakovića, koji je iskoristio svoju priliku i iskazao se kao odličan vratar.
Sudac pokazuje 5 minuta nadoknade u kojima Istra ima još dva udarca iz kuta ali oba neuspješna.
Utakmica završava rezultatom 2:1 i Šibenčani zasluženo odnose kući 3 boda.

Gledatelja: 690
Suci: Ante Čulina, Dario Kolarević, Ivan Starčević
Četvrti sudac: Patrik Kolarić

Šibenik: Đaković, Mesa, Perić (u 53. Asanović), Ćurić, Grezda (u 80. Sahiti), Mina, Vidović (u 90. Julardžija), Delić (u 80. Kvesić), Marin, Šimunović, Skorup.
Trener: Dean Računica

Istra 1961: Collao, Hujber, Mlinar, Perera, Einar, Abdallahi (u 56. ulazi Caseres), Ivančić, Rovis (u 56. Moura), Lisica (u 19. Mišković), Perković, Silva.
Trener: Gonzalo Garcia