Select Page

Bivši pomoćni trener Dinamo Zagreba Ferdo Milin novi je trener prve momčadi HNK Šibenik. 

Najveći dio svoje igračke karijere proveo je u rodnom Zadru, a kratko je nastupao i u dresu Šibenika. Rano se posvetio trenerskom pozivu, a bio je i izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, vodio je kadetski i potom juniorski uzrast Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i mladu momčad Al Nassra iz Dubaija.

– Zadovoljstvo mi je što sam opet u Šibeniku, ovaj put kao trener. Ovom prilikom čestitao bih treneru Rosasu, njegovom stožeru i igračima koji su napravili ovako dobar rezultat i time mi na neki način otežali posao, je moram sve to potvrditi. Puno vam je lakše kada dođete u sredinu gdje je lošiji rezultat pa ga idete ispraviti, tu imate nešto kredita, ja sam svjestan da ga nemam. Svjestan sam da ste možda i skeptični, ali vrijeme će sve pokazati. Kao što je rekao Stipe, u prošlosti sam bio u punoj goroj situaciji, pa smo napravili rezultat – istaknuo je Milin.

U trenerskoj je karijeri prošao puno različitih faza, od samostalnog vođenja prve momčadi, izbornika mlađih uzrasta u reprezentaciji…

– U samom sam početku bio asistent u Zadru, zadužen za individualni rad gdje sam godinu i pol dana radio s darovitim igračima. Nakon toga sam preselio u UAE, vodio U-17 momčad i s tom generacijom ostao dvije i pol godine, dakle i u U-19 uzrastu. Nekoliko mjeseci bio sam trener u Al Nassru u Dubaiju gdje me pozvao kolega Krunoslav Jurčić. Tamo sam radio s mladom momčadi. Zadnju godinu dana radio sam s prvom momčadi Dinamo Zagreb gdje sam bio asistent Damiru Krznaru – dodao je trener Milin.

Ferdu želimo puno sreće i uspjeha na Šibenskoj klupi!

#hnkšibenik #tijedinitinajbolji