Select Page

Subota je bila Dan “D” za kategorije Pionira i Kadeta koja je ponudila zanimljivu borbu za kvalifikacije za 1.HNL, a sve oči su bile uprte na Poljud i Stobreč. Naime, uoči posljednjeg kola Šibenik je kombinirao imao 104 boda (59+45), a po 101 bod su imali Primorac Stobreč (63+38) i Zadar (58+43). Narančasti su gostovali u Stobreču, dok je Zadar gostovao kod Hajduka.

Zadar je kod Hajduka uzeo tek jedan bod iz dva susreta, pa se čekala odluka o putniku iz susreta Primorac Stobreč i Šibenika.

Pioniri su prvu utakmicu izgubili rezultatom 1:0, dok je u drugoj utakmici Kadeta na samom kraju odlučen pobjednik susreta. Tvrd i težak teren po dosta sparnom vremenu zadavao je “muke” igračima cijelu utakmicu, a prvi pogodak je pao u četvrtoj minuti kada je Luka Koceić pogodio za 0:1, da bi potom Primorac poravnao na 1:1. Drugo poluvrijeme je bilo dosta izjednačno po pitanju snaga na terenu, ali na samom kraju i to u sudačkoj nadoknadi naš igrač srušen je u šesnaestercu, te sudac dosuđuje najstrožu kaznu za Šibenik, a siguran izvođač bio je Ivan Bilić. Slavlje je moglo krenuti!

Konačna tablica:

HNK Šibenik – 107 bodova (59+48)

Primorac Stobreč – 104 boda (66+38)

Zadar – 105 bodova (59+43)

 

Najbolji strijelci u kategoriji Kadeta su: Ivan Bilić – 16 pogodaka, Stipe Crljen 12 – pogodaka i Ante Jelić s 8 pogodaka, dok u kategoriji Pionira prednjače Bruno Paić sa 17 pogodaka i Ivan Kalauz s 15 pogodaka te Lovre Kulušić sa 13 pogodaka.

Čestitamo našim Kadetima i Pionirima, te svima u stručnom stožeru!

#hnkšibenik #tijedinitinajbolji