SERGI ESCOBAR NOVI JE TRENER ŠIBENIKA! – HNK Šibenik

SERGI ESCOBAR NOVI JE TRENER ŠIBENIKA!

31/03/2021

Sergi Escobar novi je trener Šibenika, 45-godišnji španjolski stručnjak potpisao je danas, a vođenje prve momčadi preuzima odmah.

Novi trener Narančastih rođen je 13. travnja 1975. godine u španjolskom gradu Almassora, a prvi angažman prije trenerske uloge imao je u klubu Deportivo Almazora kao sportski direktor koje je vodio u regionalnim kategorijama.

U sezoni 2015–16 postao je glavni trener CD-a Burriana, a kasnije će postati trener CD-a Onda, s kojim je bio prvak Grupo I de Preferente.U 197 utakmica u kojima ih vodi, ​​ima najviši prosjek u povijesti s 2.086 bodova po utakmici.

U ljeto 2017. stigao je u Castellón de la Plana za glavnog trenera CD Castellón B, ali u studenom 2017. prešao je iz podružnice u prvu momčad nakon otkaza Franka Castellóa kako bi preuzeo prvu momčad u Tercera División. Na kraju sezone 2017–18, uspio je unaprijediti Castellón u Segundu División B i obnoviti ugovor za još jednu sezonu nakon što ga je vodio u 38 utakmica.

Escobar je vodio Castellón u 38 službenih utakmica u kojima je potpisao 21 pobjedu, 12 remija i 5 poraza. Također je zatvorio tu fazu bez da je pretrpio bilo kakav poraz na domaćem stadionu.

U srpnju 2020. Escobar je potpisao s kolumbijskom kategorijom Primera A klubom América de Cali, kao asistent Argentinca Juana Cruza Reala. U nastupnoj sezoni s klubom, Escobar je osvojio prvenstvo lige 2020.

U stručnom stožeru trenera Escobara bit će još njegov prvi pomoćnik Jacint Guimera, te ostatak stručnog stožera koji je već sudjelovao u radu prve momčadi.

Treneru Escobaru i njegovom stručnom stožeru želimo dobrodošlicu te puno uspjeha na klupi Šibenika!

 

HNK Šibenik 2019.