HNK ŠIBENIK ULAZI U ESPORT ARENU! – HNK Šibenik

HNK ŠIBENIK ULAZI U ESPORT ARENU!

15/02/2021

Potpisom suradnje s e-momčadi za eFootball PES – Football Icons esport team – HNK Šibenik prvi put će zakoračiti u gaming svijet.

Šibenikova eSport momčad natjecat će se u HFP Legendary League , prvom profesionalnom natjecanju 11v11 u organizaciji HFP- PES Greece (Helenic Federation of PES ) koje započinje 22. veljače 2021.

Mode igre 11v11 u kojem svaki igrač upravlja svojim igračem (sa imenom i prezimenom) na igrici nastao je prošle godine i postaje sve popularniji, organizira se sve više liga te mu pristupa sve više službenih momčadi. Mode 11v11 je dosta popularan kod gamera jer su ograničenja za sve igrače jednaka (overall ocjena max 85, visina igrača,…) i upravo iz tog razloga do izražaja dolazi vještina igrača za joystickom.

Općenito eSport se najjednostavnije može opisati kao natjecateljsko igranje video igara koje se igraju na računalima (PC), konzolama (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch itd.), a u posljednje vrijeme sve više i na mobilnim telefonima. Riječ je o jednoj od najbrže rastućih industrija svijeta koja neprestano pomiče granice.

Sve utakmice eSport momčadi HNK Šibenik možete pogledati na službenom youtube kanalu. Eventualno u slučaju preklapanja s obvezama prve momčadi utakmice će biti objavljene naknadno.

Objave vezano za nastupe momčadi , formacije za utakmicu, izvještaje možete pratiti na službenoj instragram stranici – hnk.sibenik.esport

Dragi gameri i ljubitelji video igara, pogotovo onih nogometnih, udobno se smjestite, sezona je pred vratima!

Predstavljamo Vam i igrače koje će nastupati za “Narančaste”:

ime i prezime PSN username
Tomo Bagarić bagi_1991
Dragan Milutinović baldekin_83
Josip Đurić cro_1208
Ivan Kovaček Cuco2021
David Adamov davidcvz15
Vedran Zadković IronJustice1393
Ivan Tomkić ivan-tomka33
Jadranko Tomašević JadroUnited
Jasenko Rakić jasenko2204
Jure Buljat jzarab
Mladen Akrap Lewatdowski
Luka Ćorić luka-ice97
Ivan Prka Nav1_991
Igor Barać nemersrbija
Nebojša Vekić nesa1vekic
Dražen Šimić Notorious1303
Mario Egredžija NuMe_CRO
Uroš Radovanović panple988
Sergej Ivanović Sergej98_RUS
Srđan Gasović Srdzoni
Dragan Mandić syber_strike
Stjepan Škojo TsJ984
HNK Šibenik 2019.