REMI ŠIBENIKA I VARAŽDINA NA ŠUBIĆEVCU! – HNK Šibenik

REMI ŠIBENIKA I VARAŽDINA NA ŠUBIĆEVCU!

07/02/2021

Nogometaši Šibenika odigrali su neodlučeno, 0:0, na svom Šubićevcu protiv Varaždina. Jako juga i velika kiša bili su veliki protivnik i jednima i drugima, a narančasti, unatoč viktoriji na gol gostiju u drugom poluvremenu, nisu uspjeli doći do pogotka i pobjede. A i veliki umor zasigurno je učinio svoje.

Još su jednom nogometaši Šibenika u domaćem susretu za protivnika, osim suparničke momčadi, imali i vjetar (bilo je tako i protiv Osijeka i protiv Gorice). Jako jugo uvelike je onemogućavalo igru, naravno, smetalo je i varaždinskom sastavu. A pred kraj prvog poluvremena počela je i kiša.

Zaprijetili su prvo Šibenčani, pucao je Ćurić, ostalo je  u bloku varaždinskih igrača. Tri minute kasnije gužva u domaćem šesnaestercu, uspjeli su braniči narančastih zaustaviti prijetnju gostiju. Dugo vremena čekalo se potom na novu opasnost: gosti su zaprijetili iz kornera poslije kojega je Đurasek pucao visoko preko gola. Pokušava i Postonjski za goste, Labrović to sigurno rješava. U 31. minuti zabili su gosti preko Obregona, sudac Jović odmah je poništio gol zbog zaleđa, a da je bio u pravu potvrdilo se i nakon provjere VAR-a.

Četiri minute kasnije dobro kombinira Rendulićeva momčad, Jurić iskosa s lijeve strane šalje povratnu loptu u kazneni prostor, nema tamo njegovih suigrača da zaprijete Horkašu. Do kraja pokušao je i novi napadač gostiju Boban, još jednom lagan plijen za Šibenikova čuvara mreže. Stisli su malo Šibenčani pred kraj prvog dijela, izveli tri kornera u nizu, a najopasnije je bilo nakon drugog: Bulat je bio asistent, Schildenfeld pucao glavom, ali na gol liniji našao se jedan gostujući igrač koji je spriječio Šibenikovo vodstvo.

U nastavku su Šibenčani imali savezništvo juga, a počela je padati i jača kiša. No, u punih 15 minuta prave prilike nije bilo. Lopta je daleko više kod Šibenčana, igraju uglavnom na polovici Varaždinaca, ali prijetnje prema Horkašu nema. Pet kornera u nizu izvodi šibenski sastav, i s lijeve i s desne  strane, najopasniji je bio taj posljednji, peti, ukupno 11. šibenski: stigla je lopta na drugu stativu gdje je sam Schildenfeld, no, iskusni Šibenikov branič malo je zakasnio s reakcijom i odlična prilika je propala.

U 70. minuti baca Rendulić sve karte na napad, uvodi i novo pridošlog napadača Bailonea i veznjaka Alimija, dok gostujući trener Kastel uvodi braniča Stolnika i Herreru, također u obranu. Prijeti Ćurić iz slobodnog udarca, iskosa s desne strane, malo preko Horkašova gola. Pokušavali su Šibenčani na sve načine doći do pogotka, ali nije išlo. Gosti su se uspješno branili, a na kraju i obranili.

Puno vremena za odmor Šibenčani nemaju, jer već u srijedu na Šubićevac stiže Istra 1961.

ŠIBENIK – VARAŽDIN 0:0
Šibenik, stadion Šubićevac, gledatelja /
Sudac: Fran Jović – Zagreb
Pomoćnici: Luka Pušić – Zagreb
               Ivica Modrić – Zagreb
Četvrti sudac: Ante Čuljak – Zagreb
Delegat: Željko Ukić – Zagreb
Kontrolor: Domagoj Vučkov – Rijeka
VAR: Dario Bel – Osijek
AVAR: Miro Grgić – Osijek
Strijelci: /
ŠIBENIK: Labrović, Mesa, Schildenfeld, Bilić, Pajić, Bulat, Ćurić (od 85. Alvaro), Kvesić, Rak (od70. Bailone), Sahiti (od 70. Alimi), Jurić. Trener: Krunoslav Rendulić.VARAŽDIN: Horkaš, Grgec, Memija, Ćelić, Postonjski, Obregon (od 90. Glavina), Posavec (od 78. Herrera), Đurasek, Pellumbi, Boban (od 81. Benko), Elezi (od 78. Stolnik). Trener: Zoran Kastel.

HNK Šibenik 2019.