IGNACIO BAILONE POJAČAO NAPAD HNK ŠIBENIKA! – HNK Šibenik

IGNACIO BAILONE POJAČAO NAPAD HNK ŠIBENIKA!

06/02/2021

Novo pojačanje na napadačkoj poziciji dobio je HNK Šibenik, a riječ je o 191cm visokom napadaču Ignaciju Danielu Bailoneu koji je s narančastima potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Bailone je rođen 20.1.1994. u Rosariu, rodnom mjestu u Mar del Plati, gdje se u lokalnim klubovima, CD Norteu i Cadetes de San Martínu ističe u mlađim kategorijama. S 13 godina ga zato uzima drugoligaš Quilmes, gdje nastavlja dominirati golovima u pionirskim i kadetskim kategorijama na lokalnoj razini, što ga je dovelo i u širi krug U-17 reprezentacije Argentine. Nimalo iznenađujuće, to je privuklo pozornost i jačih klubova, te ga iste godine dovodi Lanús u svoju akademiju.

Isprva igra i za godište i za rezerve, ali nije mu dugo trebalo da se pojavi i u kadru prve ekipe, te s 19 godina debitira, ušavši s klupe zadnjih 13 minuta u domaćem 0-1 porazu od Godoy Cruza.  Toga ljeta odlazi u Europu, i to u Srbiju, na probu u Čukarički gdje je, čini se, zadovoljio u pripremnim utakmicama, ali do potpisa nije došlo. Dobio je poziv, međutim, iz Argentine – i vratio se u Estudiantes. Tamo bolji prvoligaški start nije mogao imati – gol i dvije asistencije u debiju, gol za pobjedu u drugom kolu…

Iduća neizbježno drugoligaška posudba bila je u Gimnasiu de Jujuy, gdje je ostavio nešto bolji trag – također tek u rotaciji u 17 utakmica, zabija tri puta. Istekom ugovora, zadržava se na drugoj razini argentinskog nogometa – gdje ga Chacarita Juniorsi potpisuju na godinu dana uz mogućnost produženja. Nakon četiri nastupa bez golova, ugovor je raskinut i odlazi tražiti sreću van Argentine.

Njegov idući klub je bio San Antonio FC u USL-u, “drugoj ligi” SAD-a. Ni tamo nije bio stalni prvotimac. Korišten u napadu (ipak iza sunarodnjaka Solignaca), na krilima i na “desetki”, startao je tek 6 puta u 16 nastupa, ali bio i najučinkovitiji dosad s 3 gola i 4 asistencije. Sva tri gola zabija ljevicom, jedan i van 16 metara .

Bienvenido Ignacio!

HNK Šibenik 2019.