POVRATAK NAKON 14 GODINA: GORDON SCHILDENFELD SE VRATIO U ŠIBENIK! – HNK Šibenik

POVRATAK NAKON 14 GODINA: GORDON SCHILDENFELD SE VRATIO U ŠIBENIK!

18/01/2021

Nakon dugih 14 godina na Šubićevac se vratio miljenik šibenske publikeGordon Schildenfled “Šifo”! Iskusni 35-godišnji stoper nakon sporazumnog raskida sa bivšim klubom Anorthosisom potpisao je za HNK Šibenik ugovor do 30. lipnja 2022. godine.

Schildenfeld je karijeru započeo u Šibeniku, gdje je prošao sve mlađe kategorije. Kao senior za Narančaste je odigrao jednu sezonu i to onu 2006/07 gdje je za Šibenik nastupio u 17 utakmica, odnosno 1.524′ minute.

Interes drugih klubova nakon samo odigrane jedne sezone je bio velik, te Šifo odlazi u Dinamo gdje ostaje godinu dana, a nakon toga igra po mnogim klubovima u Europi poput Bešiktaša, Duisburga, Eintrachta, Panathinaikosa, Mainza, Dinamo Moskve i ostalih, a 2015. se vraća u Dinamo gdje ostaje dvije godine, a onda ide na Cipar.

U Anorthosisu je bio tri i pol godine, a sad se odlučio na povratak u mjesto gdje je sve počelo. Ovaj nekadašnji reprezentativac upisao je 29 nastupa za A selekciju Hrvatske.

Što Šibeniku znači dolazak “Šife” dao je kratak osvrt sportski direktor Ivan BulatJako smo zadovoljni kako se odvila situacija sa Gordonom, ja bih rekao vratio se sin kući. Ne trebamo puno trošiti riječi o kvaliteti Gordona, siguran sam da smo s njegovim dolaskom dobili puno, ne samo na kvaliteti igre uže obrane nego na nivou i renomeu kluba. Još jednom zahvaljujem Gordonu na prihvaćanju ponude da se vrati, želim mu puno sreće i da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve a to je ostanak u ligi. – 

I sam Šifo ne krije zadovoljstvo povratkom u svoj matični klub: – Jako sam sretan šta sam se vratio u klub gdje je sve počelo, u klub koji mi je dao priliku da napravim sve što sam do sada napravio i vraćam se u dobrom stanju da pomognem klubu koji zadnjih godina konstantno raste i nadam se da ću sa svojim iskustvom pomoći da budemo još bolji. Jedva čekam da počnu utakmice i da ponovo zaigram na Šubićevcu nakon 14 godina. –

Šifo, dobrodošao i želimo ti puno sreće i uspjeha u narančastom dresu. 

HNK Šibenik 2019.