PRIJATELJSKA UTAKMICA: Šibenik 1-1 Dugopolje – HNK Šibenik

PRIJATELJSKA UTAKMICA: Šibenik 1-1 Dugopolje

06/09/2020

U reprezentativnoj stanci, zbog nastupa reprezentacije, a uoči nastavka sezone i gostovanja u Koprivnici, nogometaši Šibenika odigrali su 1:1 u prijateljskoj pripremnoj utakmici na Šubićevcu protiv Dugopolja.

Trener Rendulić nije mogao računati na dvojicu standardnih igrača: Marko Bulat je u U-19 reprezentaciji, a iskusni Nikola Rak je lakše ozlijeđen. Također, nije, kao ni već duže vrijeme, nije bilo Martina Vukorepe, koji je počeo s individualnim treninzima.

Dugopolje se i ovoga puta pokazalo kao vrlo čvrst kvalitetan suparnik. Domaćin je poveo u 37. minuti iz vrlo dobre akcije – Celić je ubacio s desne strane, napadač Jurić primio je loptu prsima, a onda je nogom zakucao iza leđa vratara gostiju.

U prvih 45 minuta u narančastom su dresu zaigrala i dvojica Kolumbijca koji već neko vrijeme treniraju s momčadi. Eyder Castro je igrao na poziciji zadnjeg veznog, a Sebastian Gamboa na lijevom krilu.

U osmoj minuti, van igre zbog ozljede na glavi (dva punta) morao je Doni Grdić.

U nastavku tri sjajne prilike imao je Ganac Prince – nakon što prve dvije nije iskoristio (jednu obranio golman, u drugoj pucao pored gola), Dugopolje je stiglo do izjednačenja golom Rakića glavom u 70. minuti utakmice.

ŠIBENIK – DUGOPOLJE 1:1 (1:0)
Šibenik, stadion na Šubićevcu.
Sudac: Dario Kulušić – Šibenik
Strijelci: Jurić 37′ – Rakić 70′
ŠIBENIK: Labrović, Kvesić, Bilić, Batarelo, Grdić (od 8. Pajić), Španja, Castro, Gamboa, Celić, Maleš, Jurić. II. poluvrijeme: Rogić, Pajić, Pandža, Mršulja, Kvesić, Niko Rak, Ćurić, Anočić, Prince, Sahiti, Laća. Trener: Krunoslav Rendulić.
DUGOPOLJE: Bartulić, Karabatić, Javorčić, Krišto, Čerina,Dadić, Balić, J. Bašić, Jukić, Rodić, Bulbwa. Još su igrali: Budalić, Milanović, Džaja, Jurica, Rakić, Bašić, Markota, Čorić, Bushaj, Kovačević, Čulin. Trener: Jure Srzić.

HNK Šibenik 2019.