Select Page

Nogometaši Šibenika danas od 17:55 sati igraju u gostima protiv Rijeke u okviru 1. kola HT Prve lige, prve utakmice nakon osam godina izbivanja iz najvišeg nogometnog ranga.

– Znamo da je Rijeka kvalitetna i visoko motivirana. Na Rujevici su protiv nas apsolutni favorit. No, moj stav je da u kakvom god stanju bili idemo pokušati dobiti, makar igrali samo s juniorima. Dakle, ne idemo u Rijeku s bijelom zastavom, već tražiti svoju šansu – poručio je na kratko uoči polaska u Rijeku trener Krunoslav Rendulić.

 Josip Maleš i Martin Vukorepa dalje su izvan stroja zbog ozljeda i neće konkurirati za današnji ogled, kao i Josip Kvesić koji nema pravo nastupa u prvoj utakmici.

Šibenik i Rijeka u zadnjih osam godina odigrali su samo dvije utakmice, 2019. godine u prijateljskoj utakmici na Rujevici, Rijeka je dobila rezultatom 1:0, dok je kasne 2012. godine u završnici Prve lige susret odigran na Šubićevcu završio rezultatom 2:2.

Osječki sudac Damir Batinić delegiran je za prvu utakmicu Narančastih, dok će mu pomagati Goran Pataki iz Đakova i Dino Knez iz Višnjevca. Četvrti sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara.

Za VAR suca izabran je Dario Bel iz Osijeka, dok je asistent VAR suca Tomislav Petrović iz Valpova.