PRVA UTAKMICA HT PRVE LIGE NAKON 8 GODINA: ŠIBENIK OD 17:55 GOSTUJE NA RUJEVICI – HNK Šibenik

PRVA UTAKMICA HT PRVE LIGE NAKON 8 GODINA: ŠIBENIK OD 17:55 GOSTUJE NA RUJEVICI

15/08/2020

Nogometaši Šibenika danas od 17:55 sati igraju u gostima protiv Rijeke u okviru 1. kola HT Prve lige, prve utakmice nakon osam godina izbivanja iz najvišeg nogometnog ranga.

– Znamo da je Rijeka kvalitetna i visoko motivirana. Na Rujevici su protiv nas apsolutni favorit. No, moj stav je da u kakvom god stanju bili idemo pokušati dobiti, makar igrali samo s juniorima. Dakle, ne idemo u Rijeku s bijelom zastavom, već tražiti svoju šansu – poručio je na kratko uoči polaska u Rijeku trener Krunoslav Rendulić.

 Josip Maleš i Martin Vukorepa dalje su izvan stroja zbog ozljeda i neće konkurirati za današnji ogled, kao i Josip Kvesić koji nema pravo nastupa u prvoj utakmici.

Šibenik i Rijeka u zadnjih osam godina odigrali su samo dvije utakmice, 2019. godine u prijateljskoj utakmici na Rujevici, Rijeka je dobila rezultatom 1:0, dok je kasne 2012. godine u završnici Prve lige susret odigran na Šubićevcu završio rezultatom 2:2.

Osječki sudac Damir Batinić delegiran je za prvu utakmicu Narančastih, dok će mu pomagati Goran Pataki iz Đakova i Dino Knez iz Višnjevca. Četvrti sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara.

Za VAR suca izabran je Dario Bel iz Osijeka, dok je asistent VAR suca Tomislav Petrović iz Valpova.

HNK Šibenik 2019.