Prekid svih aktivnosti na dva tjedna – HNK Šibenik

Prekid svih aktivnosti na dva tjedna

13/03/2020

U HNK Šibeniku zaustavljaju se, u naredna dva tjedna, sve aktivnosti. Odluka je to kluba, te je u skladu s uputama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, ali i odluke stožera Civilne zaštite grada Šibenika.

Gradski je stožer Civilni zaštite izdao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani klubovi članovi Zajednice sportova grada Šibenika,

Na temelju odluke sa sastanka stožera Civilne zaštite grada Šibenika održanog danas u 13:00 sati u uredu gradonačelnika obavještavam vas za sljedeće mjere:

– zabrana održavanja treninga svih omladinskih pogona od početnika do juniora u svim sportovima do 31.3.2020. godine;
– zabrana organiziranja bilo kakvih manifestacija, turnira, maratona, utrka i / ili sličnih događanja u sportu, pogotovo onih koji stvaraju masovnost sve do 30.5.2020. godine;

Profesionalne seniorske momčadi i druge seniorske momčadi koje koriste objekte kojima upravlja Javna ustanova sportski objekti Šibenik mogu održavati treninge u manjim grupama do maksimalno 10-15 sportaša pridržavajući se svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se isti odvijali u što sigurnijim uvjetima za zdravlje sportaša. Preporuča se smanjen obujam treninga u razdoblju do 31.3.2020. godine.

Zajednica sportova grada Šibenika u suradnji sa gradom Šibenikom i Stožerom Civilne zaštite pozorno će pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, obavijestiti vas o novim mjerama, imajući u vidu prije svega zdravlje sportaša. O svim daljnjim mjerama šibenski sportski klubovi i javnost biti će pravodobno obaviješteni.

Srdačan pozdrav !!!
Zajednica sportova grada Šibenika
Dario Kulušić, tajnik

HNK Šibenik 2019.