U subotu se nastavlja prvenstvo: ‘Vjerujemo u Prvu ligu’ – HNK Šibenik

U subotu se nastavlja prvenstvo: ‘Vjerujemo u Prvu ligu’

18/02/2020

Nakon duge pauze ove subote, 22. veljače, kreće proljetni dio sezone II. HNL. A mi ga otvaramo domaćom utakmicom protiv Rudeša. Uoči drugog dijela sezone o očekivanjima su govorili koordinator kluba za sportska pitanja Ivan Bulat, trener Krunoslav Rendulić i igrač Zvonimir Blaić.

Koordinator Bulat optimist je uoči nastavka sezone: „Malo je neuobičajeno za naš klub da u cijelom prijelaznom roku nismo imali ni dolazaka ni odlazaka igrača. Ne znam kad se to zadnji put dogodilo. Međutim, takav je bio plan da pokušamo zadržati ekipu koja je uspješno odradila prvi dio sezone. U tome smo i uspjeli, vjerujemo u ove igrače i ovaj kadar te vjerujemo da ćemo i proljetni dio sezone odraditi, u najmanju ruku, jednako uspješno kao i jesenski. Vjerujem da ćemo na kraju ove sezone biti veseli i zadovoljni te da ćemo proslaviti ulazak u Prvu ligu“.

„Oparili smo se već par puta, pa u drugi dio sezone ulazimo utakmicu po utakmicu. Bit ćemo dosta oprezni, respektiramo sve protivnike i nadamo se da ćemo na kraju ostvariti svoj cilj“, dodao je Bulat.

Trener Krunoslav Rendulić zadovoljan je odrađenim u pripremnom razdoblju: „Najvažnije je da smo sve zacrtano odradili, a rezultat je bio u drugom planu. I u većini tih poraza smo u većem djelu utakmica dominirali, ali još imamo problema s realizacijom. Stvaramo puno prilika, a malo zabijamo. Na tome smo radili, ali radit ćemo još. Nećemo mijenjati sustav igre koji se dosad pokazao uspješnim. Nema razloga za izmišljati nešto novo, osim ako na to ne budemo prinuđeni. Tretirat ćemo ovu veliku bodovnu prednost kao da je nemamo i od subote krećemo od nule“.

Odličnu atmosferu istaknuo je bek Zvonimir Blaić: Atmosfera je odlična, nisam nigdje ovo doživio u karijeri. Klapa smo, ekipa od prvog dana i vlada zdrava konkurencija. Ostali smo na okupu u odnosu na lani, stigla su kvalitetna pojačanja, digli smo se dodatno, jači smo i u glavi i spremni za sve zahtjeve, tako da ulazak u Prvu ligu ne bi trebao biti upitan. Zaželjeli smo se natjecateljskih utakmica, pripreme su trajale dugo, spremni dočekujemo nastavak prvenstva, želimo potvrditi da smo najbolji, najkvalitetniji u ligi“.

Prva proljetna utakmica, protiv Rudeša na Šubićevcu, na rasporedu je ove subote s početkom u 13 sati.

Foto: ŠibenikIN

HNK Šibenik 2019.