FOTO ‘Nikola Rak je veliko pojačanje’ – HNK Šibenik

FOTO ‘Nikola Rak je veliko pojačanje’

03/08/2019

Redove našeg kluba pojačava Nikola Rak! Iskusni 31-godišnji ofenzivac već je odradio prvi trening s momčadi, a javnosti je predstavljan danas na konferenciji za novinare.

O najnovijem pojačanju govorio je koordinator za sportska pitanja kluba Ivan Bulat: „Ne treba puno pričati o njemu kao igraču s obzirom da je vrlo dobro poznato ime u Hrvatskoj. Došao je iz Intera gdje je proveo dvije godine. Ne samo da je igrao Prvu ligu, nego je igrao vrlo zapaženu ulogu tamo. Bio je jedan od najboljih igrača kluba iz Zaprešića i meni je vrlo, vrlo drago što je izabrao Šibenik kao svoj sljedeći klub. Nadam se da ćemo zajedno napraviti dobar rezultat. Zaista veliko pojačanje i želim mu kao i svima samo zdravlja, kvalitetu posjeduje. Igrač koji može riješiti utakmicu, koji radi razliku na terenu, ali i igrač koji svojim prisustvom na terenu čini svoje suigrače boljim“.

Kako je došlo do dolaska na Šubićevac pojasnio je naš novi igrač: „Već prije dvije godine smo ostvarili prvi kontakt. Ali tad sam bio u Lučkom, dobio sam poziv iz Intera. Prva liga je Prva liga i odlučio sam tamo otići. Bio sam dvije godine. I prošle godine je bilo poziva, ali odlučio sam ostati u Zaprešiću. Ove godine Inter mi je nudio produženje ugovora, ali došlo je od zasićenja, nisam se tamo više osjećao ugodno i odlučio sam promijeniti sredinu. S 31 godinom, neki bi rekli da sam star, ali mislim da igrače treba dijeliti na ili mogu ili ne mogu. Ljudi su mi izašli u susret, imao sam sve dogovoreno s HD-om da ću ostati tamo, ako do 1. kolovoza ne nađem klub, prvenstveno u inozemstvu. Nakon što je došlo do promjena u HD-u, ponovno smo se čuli, zvao me i trener Rendulić, bivši moj suigrač, igrali smo godinu dana zajedno u Lučkom. Mogu reći da smo se u pet minuta dogovorili za HNK Šibenik.“

Debi u našem dresu Rak će imati večeras u prijateljskoj utakmici protiv Hrvaca (19 sati).

HNK Šibenik 2019.