Select Page

‘S obzirom na natpise u medijima, koji su potaknuti od strane naših sportskih rivala NK Varaždin, a u kojima se osjećamo prozvani, dužni smo reagirati u zaštitu našeg kluba. 

Naime, od kolovoza 2017., od kad je klub preuzela nova uprava, s ciljem povratka HNK Šibenika u elitni rang natjecanja i u teškom stanju, borbi za goli život i opstanak u 2. HNL, zahvaljujući samo sportskim rezultatima, radu trenera i njegovog stručnog stožera zajedno sa svim igračima, njihovom profesionalnom odnosu, predanom radu i ljubavi prema klubu došli smo do praga Prve lige. Posljednjim novinskim natpisima i izjavama kroz medije, u kojima se osjećamo prozvanim, nastoji se degradirati sve ono što je do sada učinio HNK Šibenik na zelenom terenu, a sve u smjeru da se napravi pritisak na sve institucije kako bi Varaždin postao “žrtveno janje” i uz pritisak lakše došao do svog cilja. 

Kako bi odgovorili na izjave u kojima se spominje naš klub kao klub kojem se, po njihovom mišljenju, podilazi u borbi za prvo mjesto, možemo navesti puno primjera kako smo u nekoliko utakmica ostali direktno oštećeni za konačan rezultat i time ostali bez boda/ova s kojima bi vjerojatno već osigurali prvo mjesto, ali iz sportskog Fair Playa prema svim sudionicima 2. HNL ne želimo navoditi primjere u kojim utakmicama smo oštećeni. Kao primjer jedino navodimo da nam je prvi penal dosuđen tek u 18. kolu prvenstva. Unatoč tome Šibenik je ekipa koja je do sada dala najviše (33 uz Osijek 2) i primila najmanje (17) golova. 

Nije na nama da komentiramo suđenje i sudačke odluke, pogotovo ne na utakmicama u kojima naš klub nije sudjelovao. 

Nemamo namjeru ovim priopćenjem dolijevati ulje na vatru.  Neka bolja i kvalitetnija momčad na kraju osvojili prvo mjesto, a ako to bude Varaždin mi ćemo im čestitati.’

                                                                                                                                                       HNK Šibenik